Няма такова нещо като безплатен обяд в този свят. Сега очевидно същото

...
Няма такова нещо като безплатен обяд в този свят. Сега очевидно същото
Коментари Харесай

Китайски университет дава WiFi достъп само след решен пъзел

Няма такова нещо като  безвъзмезден обяд  в този свят. Сега явно същото важи и за Wi-Fi.

Студентите в кафенето в китайския  Университет по аеронавтика и астронавтика  в Нанджинг би трябвало да решат математическо уравнение, с цел да получат учебната ключова дума за Wi-Fi мрежата. Паролата е скрита в отговора на казуса, според напътствията, които се виждат в фотосите, оповестени от студентския съюз.

Това не е единственото затруднение пред студентите за достъп до интернет в университета. Мелодия с осем номера, съдържаща паролата за Wi-Fi връзката, чака младежите в библиотечния ресторант.

„ Избрахме задачата с музикалните известия за библиотечния ресторант, тъй като има и студенти по публични науки “, заявява един чиновник пред Global Times, добавяйки, че за кафенето е бил взет математически проблем, тъй като там пък се събират студенти по математика. Действително доста от тях са решили уравнението.

Въпреки предизвикването студентите  не се тормозят за техния достъп  до интернет. Потребителите разясняват в Weibo, че откакто студент реши уравнението, те просто ще споделят отговора и всеки ще получи достъп до интернет. Не е известно дали паролите ще останат същите всеки ден.

Други допускат, че казусът с калкулацията е  един тип изпит , тъй че би трябвало да можете да го решите, в случай че сте обърнали внимание на лекциите по време на курса.

„ Студентите от Университет по аеронавтика и астронавтика са супер фанатици, които обичат нови неща и те би трябвало да са занимателни за тях “, казва учител пред Global Times. / kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР